vlog

Juni 2014

Afgelopen week stond er een vertegenwoordiger in de winkel. Ik denk dat hij rechtstreeks vanaf de middelbare school met een ipad onder zijn arm de staat op is gestuurd. “Goedendag mijnheer, Ik ben van OLA. Ik denk dat u zich kunt onderscheiden door een vriezer van ons te plaatsen, dan kunnen de kinderen een lekker waterijsje kiezen.” Wat?; heb ik daarvoor jarenlang meegedaan aan ijswedstrijden!

Om mezelf dan te kunnen onderscheiden met een raketje. Ik zou dan ipv mijn ijs op melkbasis een ijsje kunnen geven waar dat niet in zit. Nee dank je, daar hebben wij sorbet ijs voor; ei! Dat is ook ijs op waterbasis maar dan met echt fruit. Oh, dan een Ben en Jerry vriezer daar in de hoek misschien. Daar kan je jezelf pas echt mee onderscheiden. Dat is namelijk ons “premiummerk”. Nee, natuurlijk niet, Ik maak vers ijs ga iemand anders lastig vallen.

Les voor voor zijn manager; laat deze broekies niet zomaar overal naar binnen lopen. Zeker niet om drie uur ‘s middags als de rijen voor de vitrine staan en ik bezig ben om “echt” ijs te verkopen.

Luc Blok

Oja; als ik dan echt geen ijs wil afnemen bij hem of ik dan interesse heb in Ice Tea; want dat is nu 5 voor de prijs van 4.
Heb hem afgewimpeld voordat hij over de diepvriesmaaltijden kon beginnen.

Maart 2014

Wat een drukte. De hele winter al hard bezig met de verbouwing. Verbouwing? ja inderdaad we waren er weer druk mee. nadat we vorig jaar een hele grote hebben gedaan had ik mezelf beloofd om de volgende een jaar of 10 uit te stellen. totdat de eigenaar van het pand in mei langs kwam en vroeg of ik de buren er bij wilde huren. en dat voor een hele schappelijke prijs. Na lang wikken en wegen toch maar de stap gewaagd. En wat voor een verbouwing is het geworden, u herkent de ijssalon niet meer terug.

Tussendoor ook nog ontzettend hard gewerkt aan een ijscoupe die we moesten maken voor de ijswedstrijden . Hiervoor moest ik in 6 minuten 4 identieke ijscoupes maken. Gekozen dit jaar voor een verrassend simpele coupe, ontzettend mooi opgemaakt. Vanaf begin maart is de coupe ook in onze ijssalon te bestellen. De coupe viel helaas niet in de prijzen maar in combinatie met de mooie notering voor ons passievruchten ijs werden we toch beloond met de nominatie voor ijssalon van het jaar 2014. En trots dat we hier op zijn.

Op 7 maart gaan wij weer open en we gaan nog beter ons best doen. Want nu we toch genomineerd zijn moeten we natuurlijk alles er aan doen om de echte titel binnen te halen; IJssalon van het jaar 2014!

Juni 2013

Na een rustige start zitten we nu midden in de drukte. De winkels die we dit jaar er bij hebben vergen heel veel werk. Ik ben dan ook heel blij met ons superteam wat we dit jaar hebben. Zowel de mensen in de ijssalon als in de keuken werken zich ‘uit de naad’ om ons door het seizoen heen te helpen. Afgelopen winter hebben we de keuken verplaatst naar de kelder in de wetenschap dat deze binnen 3 jaar weer te klein zou worden. Een tussenoplossing dus.

Maar wat blijkt nu; hij is nu al te klein. Een geluk bij een ongeluk , de buren gaan er uit. Dus ik kom terug op mijn uitspraak van 2005; we gaan kleiner worden en dat blijft zo!. Door veranderingen kan iemand wel eens terug komen op een beslissing. Dus Angelique en ik hebben besloten om nr 55 er maar weer bij te nemen.

Op 1 november gaan we beginnen met een hele grote verbouwing. Het wordt een prachtwinkel, maar wel weer een hele operatie. Zoeken naar een mooie vitrine, kleuren bepalen en de juiste inrichting. Ontzettend gaaf maar de winter zal wel weer kort duren . En dat terwijl we nu nog in de zomer zitten

datum

..., nieuwe kans! Dit is zeker geen rustige winter voor ons. De keuken in Wassenaar is verbouwd. We hebben nu 80m2 keuken. 3 pasteurisatieketels en een mega grote vriescel. Ik zeg expres keuken in Wassenaar want de Luciano familie is flink gegroeid. Luca in Sassenheim was er al. Ook Luciano Nootdorp kwam er halverwege afgelopen seizoen bij en nu komer er nog Luciano- Utrecht en Overveen bij. En in Den Haag komt Bitterkoud Koffie en IJs!

Dus zoals je ziet moet er nogal wat gaan gebeuren. Hoe zorg ik er voor dat al deze ijssalons lekker vers ijs hebben...Tja, natuurlijk is dat allemaal al uitgedokterd. Er is een nieuwe bus besteld waarmee we ons ijs ( bijna) dagelijks gaan rondrijden. Er komt in deze ijssalons een narrow casting systeem waarop iedereen kan zien hoe ons ijs dagelijks vers wordt gemaakt.

Eigenlijk ben ik best wel trots wat we deze winter allemaal bereikt hebben. Mocht je nu een beetje interessant willen doen zorg dan dat je alvast de namen weet van de uitbaters van al de “Luciano familie”. In Overveen vindt je Barbara en Tanga, in Utrecht Loubna en Jacques. Nootdorp heeft Stefanie en Corinda en bij Bitterkoud zwaaien Rene en Nicolette de scepter. Wassenaar heeft Lilly, Luc, Koen en Pierino. Op Marcia moeten we nog even wachten die gaat eerst moeder worden (ongeveer 15-2).

Ten slot, in Sassenheim is Jeroen te vinden. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en is al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

29-10-2012

Het seizoen zit er op. IJssalon van het jaar 2012 heeft de deuren gesloten. Ga ik het nu rustiger krijgen? Nee! Vandaag meteen al begonnen met onze geplande verbouwing, alweer ! De hele keuken gaat naar beneden. We gaan van een oppervlakte van 12m2 naar een ruimte van bijna 60m2.

Dat word lekker werken volgend jaar. Dat zal ook wel moeten want de Luciano’s familie is flink aan het uitbreiden. Wassenaar en Nootdorp waren er al, volgend jaar komen ook Overveen en Utrecht er bij. Iedere dag voor al deze ijssalons vers ijs maken gaat een flinke opdracht worden.

Maar natuurlijk heb ik daar vreselijk veel zin in. De ijssalons zullen elk een iets andere uitstraling hebben maar toch ook heel erg hetzelfde er uit zien. Er zijn al meerdere gesprekken geweest met de aanstaande nieuwe eigenaren, Barbara en Tanga uit Overveen en Jacques en Loubna uit Utrecht. En het is prachtig om te zien dat deze mensen hetzelfde enthousiaste gevoel hebben als ik. Ze zijn helemaal gek op ijs.

Wat betreft onze vestiging in Wassenaar afgelopen jaar, wat een leuk seizoen is dit geweest. Ik wil heel erg dank je wel zeggen tegen al mijn medewerkers die zich ongelofelijk hebben ingezet dit jaar. Ik hoop van harte dat zij er allemaal volgend seizoen weer bij zijn en iedereen weer net zo vrolijk van ons lekkere ijs voorzien.

2013

De Luciano familie is aan het groeien. Nadat we in afgelopen juli open gingen in Nootdorp is volgend jaar Overveen aan de beurt om kennis te maken met Het lekkerste ijs van de hele wereld ( en omstreken). Vanmiddag de laatste details doorgenomen met de fanatieke onderneemsters Barbara Abbas en Tanga Hollmann. Deze dames gaan vestiging Overveen runnen. Ze hebben aankomende winter nog wel het een en ander te doen voordat ze in maart open kunnen. Het is nu nog een Kledingwinkel. Zo leuk trouwens om met mensen te praten die er zo fanatiek aan willen beginnen. Wij, Angelique en ik, hebben er het volste vertrouwen in dat Luciano’s Overveen een groot succes gaat worden.

Awards

Ijssalon-van-het-jaar-2006 Ijssalon-van-het-jaar-2012 meesterijsberieder ijstop logo

Social Media

facebook twitter you-tube instagram tripadvisor