vlog

2019 bereikbaarheid

Ooit had Luc Blok een ijskar met eens standplaats in Wassenaar, sinds 1996 is zijn bedrijf Luciano uitgegroeid tot een van de bekendste ambachtelijke ijssalons in West-Nederland met 14 vestigingen. Zijn vakmanschap wordt gewaardeerd want Blok heeft de afgelopen jaren diverse mooie prijzen in de wacht gesleept: hij was zowel IJsvakman van het jaar en kreeg de titel SVH Meesterijsbereider...lees artikel op Bereikbaar Haaglanden

25 juli 2019 Luciano is open op de Markt

"Het beroemde ijs van de Meesterijsbereider Luc Blok lijkt zelfs de doden tot leven te wekken. Bij de opening van de tweede vestiging in Delft van IJssalon Luciano, op de Markt verscheen plots het Meisje met de Parel, de beroemde creatie van schilder Johannes Vermeer. Het bleek de Groningse Vera Woltema, die een dagje Delft kwam doen."
Foto: Fred Leeflang | AD Dichtbij 27 juli 2019

kek mama

IJs en kinderen: een combinatie die goud waard is. Gelukkig zijn de meeste ijssalons de hele zomer open en hebben we er heel wat in ons land. Daarom bij deze de top 15 beste ijssalons volgens Kek Mama. 

1. Luciano's - Utrecht & Zuid-Holland
Hier werken ze met dagverse producten en vind je bekende smaken als aardbei, vanille en banaan, maar ook unieke smaken zoals honing-vijgen en raspberry crumble pie. Zoek je ijs zonder gluten of lactose? Ook dat hebben ze hier, net als suikervrije en veganistische varianten.

2. IJssalon Da Vinci - Amstelveen
Met meer dan 40 verschillende smaken wordt het voor je kind hier lastig kiezen. Maar hij kan gerust de tijd nemen, jij kijkt ondertussen in de half open keuken hoe het ijs wordt bereid.

3. IJssalon De Mient - Alkmaar
Ooit begonnen als ijskar die door Heiloo en Alkmaar reed, tegenwoordig voor veel mensen een bekend adres in hartje Alkmaar. Leuk: maak je een boottochtje en vaar je langs de ijssalon, dan druk je op de bootbel en bestel je heel eenvoudig je favoriete smaken.

Bekijk het gehele artikel

chineese website luciano

(Tekst vertaal door Google)

De laatste tijd is het erg warm in Europa en met name in Nederland lopen de temperaturen hoog op. Het is er zelfs zo warm dat je alleen maar ijs kan eten om de dag door te komen. Maar nu de belangrijke vraag: waar in Nederland kun je het lekkerste ijsje eten? Ik noem 4 bekende ijssalons en 10 van de bekendste ijsjes die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. 1. Ijssalon Luciano Den Haag. Alle Hagenezen hebben wel eens gehoord van Ijssalon Luciano. De ijssalon zelf is heel groot, en het aanbod aan smaken is eindeloos. Meer dan 30 smaken en deze salon is sinds 1996 al geopend. Mijn persoonlijke smaken zijn puur en romig. Je neemt 1 bolletje en je wil een tweede. Deze ijssalon is tot 22.00 gegeopend! Wauw!

Bekijk website hier. (in het Chinees)

2019 luciano markt delft

Precies op tijd voor het warme weer! We hebben er een nieuw adresje bij in de binnenstad waar je een ijsje kunt scoren. Sinds afgelopen donderdag heeft ijssalon Luciano zijn tweede vestiging geopend op de hoek van de Markt.

Luciano heeft al een vestiging aan de Vrijheidslaan, naast Jumbo Buitenhof. De tweede Delftse vestiging is geopend in het voormalige pand van Leo den Ouden Fotograaf. Djordy Dijkgraaf is franchisenemer van zowel de oude als de nieuwe zaak. Hij vertelt: “Vorig jaar zijn we aan de Vrijheidslaan geopend en daar reageert iedereen erg enthousiast op het ijs. Ik merkte dat veel klanten van de andere kant van Delft kwamen. Met een ijssalon in de binnenstad kunnen we die klanten tegemoet komen.”

Bijzonder pand
Hoewel de verbouwing van de nieuwe zaak best snel ging, was het toch niet héél makkelijk. “De buurman wist me te vertellen dat dit waarschijnlijk een van de oudste panden van Delft is. Dat zie je overal terug: in de kelder hebben we bijvoorbeeld nog echte oude Delfts blauwe tegeltjes”, zegt Djordy. “We moesten tijdens de verbouwing natuurlijk veel rekening houden met de historie van het pand. Verder hebben we het Delftse thema ook terug laten komen in het interieur.”

24 soorten ijs
Het assortiment van Luciano op de Markt is min of meer hetzelfde als in Buitenhof. “We krijgen 24 wisselende smaken. Daarnaast hebben we lekkere toppings en hoorntjes met bijvoorbeeld chocolade en discodip erop. Verder kun je hier – net als in Buitenhof – terecht voor een lekkere cappuccino, latte of espresso.”

Bron: In de buurt (Delft)

With the temperatures rising all over the European continent, there is only one sensible way to cool down: a scoop or three of delicious ice cream. But where are the best Europe ice cream parlours? Time to find out! From Italian gelato to refreshing ice pops; from small farms to coastal seaside towns. The seriously Instagrammable stores and scoops that have been served for generations. We’ve got the very best Europe ice cream parlours…

The judging criteria:
Finalists were selected from the countries of the European Union
Every country has at least one entry; some have more than one entry
Votes were cast in poll of Big 7 readers, across our 1.5million community on social media and by a panel of food experts
Online reviews, previous media coverage and notable blogs were also included in the overall rating
The final list is subjective – if we’ve missed out on any must-try ice cream shops across the EU, please do let us know

31. Luciano – The Haag, Netherlands

With shops across the Netherlands, they are a wildly popular set of ice cream shops. Luciano started the business back in 1996 and despite the weather not being hot all year round people always find a reason to come here for ice cream. Super imaginative flavours and toppings means you might never have the same thing twice here.

Look at the whole list here

open utrecht 2019

IJs in februari? Kan gewoon. En nee, dan hebben we het niet over je voorruit, maar over de koude lekkernij op een hoorntje die extra lekker smaakt op een warme dag. Vanwege het lekkere weer ging de Utrechtse ijssalon Luciano vrijdag 22 februari al open.

Bron: In de Buurt

 

foto4

De lente is nog niet begonnen, maar zo voelt het wel. Het is uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Terrassen zitten vol en ook voor ijsliefhebbers is er goed nieuws: de eerste ijssalons hebben hun deuren al open gegooid.

Bij Koninklijke Horeca Nederland zien ze veel ondernemers die hun terrassen en strandpaviljoens maar al te graag openen. "Ook ijssalons willen graag van het mooie weer profiteren, maar het is soms de vraag of ze al open mogen", zegt een woordvoerder tegen Editie NL.

Of een ijszaak nu al open mag, hangt af van de afspraken die zijn gemaakt met de eigenaar van het pand en de werknemers. "Maar we horen zeker de geluiden dat ze, waar mogelijk, open gaan."

'Een rij voor de zaak'
De belangenbehartiger van de horecabranche merkt dat er steeds meer terrassen, strandpaviljoens en andere typisch zomerse zaken het hele jaar open zijn. "Veel mensen willen ook gewoon het hele jaar buiten zitten. Met een dekentje of een warmtelamp, en zeker met dit mooie weer."

Dat merkt Lucas Shia, eigenaar van IJssalon Luciano in Utrecht, ook. "We hebben dit weekend gewoon een rij voor de zaak gehad. Vorig jaar waren we op dit moment aan het schaatsen. Dit is ongelooflijk."

Afhankelijk van de leverancier
Normaal gesproken gaat zijn zaak gaat pas de eerste week van maart open. "We zijn nog nooit zo vroeg begonnen. Andere zaken openen wel eens eerder, maar dan verkopen ze koffie en gebak. Wij verkopen alleen ijs."

Twee weken geleden keek Lucas naar de weersvoorspellingen en toen besloot hij dat het mooi genoeg zou worden. "Maar ik ben ook afhankelijk van de leverancier. Die heeft er alles aan gedaan om op tijd te leveren. Ik ben wel nu beperkt open, omdat het ijs heel hard ging dit weekend."

'Hoop op een lang ijsseizoen'
En dus kan het zomaar zijn dat Lucas vanaf nu tot en met het einde van het jaar open blijft. "Met de herfst is het erop of eronder, maar zolang het mooi weer blijft, blijf ik langer open. Ik hoop dat het weer een lang ijsseizoen wordt."

Bron: RTL nieuws

Koffie Top 100 2018 29 Lucianos

IJs, koffie en fijn personeel hier in Wassenaar. IJssalon van het jaar, al jaren in deze lijst, en vorig jaar leverde het bedrijf van Luc Blok De Parel, Koen van Es. Hij is de motor achter deelname van Luciano’s aan de Koffie Top 100.

Brander: Bocca
Machine: La Marzocco
Melk: Jumbo vers
Koffie: (lungo) €2,20
Espresso: €2,20
Cappuccino: €2,50

Dit jaar levert dat de onderneming een mooie 29e plek op. Want koffie, daar draait het hier om en daar weten ze hier wel raad mee, zo lezen we. De lungo wordt omschreven als: zacht van smaak, goede temperatuur en een fijne balans met licht bittere tonen van walnoten. Een mooie beoordeling, maar bij de espresso gaat ons jurylid pas echt los. ‘Wat een fantastische crema! Dik en romig, waardoor ook het mondgevoel zalvend zacht is. De cremalaag is dik, met de lepelpunt kan ik de zwarte koffie niet eens vinden.’ Ook de cappuccino oogst lof: ‘Heel fraai zwaantje in het schuim. De smaak is echt een gebakje: zoete melkchocolade en hopjesvla.’

Beste Koffie in een IJssalon
Van Hogendorpstraat 53-55, Wassenaar

Bron: Misset Horeca

Doodgewoon gelukkig

Koning Willem-Alexander at er zijn bolletjes hazelnootijs, Máxima holde er de Albert Heijn in voor een vergeten boodschap. Het vertrek uit Wassenaar valt de koninklijke familie zwaar.

Arme, arme Kelly. Eigenlijk liep ze stage in de keuken van het Wassenaarse tapasrestaurant Me Gusta!, heel soms werd ze gevraagd om bij drukte bij te springen in de bediening op het terras, dat grenst aan de tafels en stoelen van de immens populaire ijssalon Luciano.

Tegenwoordig is de scheiding tussen de twee terrassen duidelijk aangegeven, twee jaar geleden nog niet. En gebeurde het regelmatig dat ‘ijsklanten’ hun bakje stracciatella op het terras van MeGusta! leeg lepelden. Het personeel verzocht ze dan vriendelijk, doch beslist te vertrekken omdat zulks toch echt niet de bedoeling was.

Lees het hele artikel op www.ad.nl 

Lucianos 5 vragen

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

En dat is tien! IJssalon Luciano’s bereikt in september een mijlpaal met de opening van de tiende vestiging, in Woerden. Luc Blok, Meesterijsbereider en eigenaar van Luciano’s, heeft er geen moeite mee als het daarbij zou blijven.

1.Geen ambitie om verder te groeien?

‘We zijn in ieder geval niet actief op zoek naar nieuwe locaties. Te groot worden is een angst, dat kan ten koste gaan van exclusiviteit. Met tien zaken valt het ook nog goed te behappen. Dan doel ik op het zelf draaien van ons ambachtelijke ijs in de centrale keuken. Dat is een garantie voor een vers en kwalitatief hoogstaand product.’

2. Het gaat goed in ijsland. Hoe komt dat?

‘Onder aanvoering van enkele toonaangevende ondernemers is het niveau van de ijssalons de afgelopen jaren flink gestegen. Professionaliteit, passie voor het vak, goed en lekker ijs en een uitnodigend interieur zorgen voor succes. Consumenten hebben ons echt ontdekt. Een ijsje staat voor veel mensen gelijk aan een genietmoment voor een relatief lage prijs.’

3. Welke trends spelen er momenteel?

‘Het gebruik van visuals in ijssalons is sterk in opkomst en storytelling biedt meerwaarde. Verder geldt dat je niet als een gek achter de hypes moet aanlopen, zo is mijn ervaring. De basis moet staan, Je scoort met de hardlopers en dat zijn nog steeds de bekende smaken. Als trend zie je wel dat er veel gevarieerd wordt met toevoegingen en ingrediënten en dat de kwaliteit daarvan steeds beter wordt.’

4. Waar moet je dan aan denken?

‘Aan smaken die een link hebben met de patisserie, zoals Ruby chocolade, maar ook aan candybars. De Ruby cacaoboon betrekken we bijvoorbeeld van Callebaut. Het gaat om een nieuwe, bijzondere chocoladesmaak zonder toevoeging van kleurstoffen. Ruby is van zichzelf een roze boon met fruittinten, de kleur is natuurlijk heel aantrekkelijk voor ijs.’

5. Waar moeten cafetaria’s op letten als het om ijs gaat?

‘Dat ze voor kwaliteit gaan. Daarom raad ik sterk aan om de cursus ambachtelijk ijsbereider te volgen. Dan kom je goed beslagen ten ijs, haha. Gebruik alleen de allerbeste ingrediënten, juist daarmee maak je het verschil. En presenteer het verse ijs op een aantrekkelijke manier in mooi opgemaakte vitrinebakken. Als je voor meer gemak kiest, kun je ook ambachtelijk ijs van een topleverancier betrekken.’

Bron: www.snackkoerier.nl/ijs

luciano fred 3 800x500

Winter of zomer, een lekker ijsje van Luciano gaat er bij ons altijd in. Vooral van ijsjes met bijzondere smaken zoals spekkoek en stroopwafel worden wij erg blij! Ben jij ook zo’n grote ijsfan? Dan hebben wij goed nieuws. Binnenkort opent er een Luciano ijssalon aan de Frederik Hendrikstraat.

IJsmeester Pierino Calia is op dit moment al de eigenaar van Luciano aan de Theresiastraat en in maart opent hij zijn tweede vestiging aan de Fred.

IJsmeester
Pierino Calia heeft Italiaanse roots en hij heeft dan ook veel in Italiaanse restaurants gewerkt. “Ik ben in 2010 teruggekomen uit het buitenland. Ik wist toen eigenlijk niet wat ik wilde gaan doen. Weer de horeca in?” Bij toeval bleek de buurman van Pierino Luc Blok te zijn. Hij is de eigenaar van de bekende ijssalon Luciano. “Luc leerde mij ijs maken en uiteindelijk heb ik mijn diploma ijsbereider gehaald. Daarna opende ik mijn eigen Luciano zaak in de Theresiastraat”.

Fred
Pierino was op zoek naar een tweede locatie toen hij gebeld werd door de eigenaar van de Spijssalon. “Hij wilde zijn zaak verkopen en wist dat ik op zoek was”. En zo is het balletje gaan rollen. “Ik wilde eerst niet op de Fred gaan zitten omdat de Spijssalon daar al zat. Maar nu is hij weg, dus is dat geen probleem. Eind van deze maand beginnen we met verbouwen en ik hoop half maart te openen”.

Smaken
Wij kunnen bijna niet wachten tot de opening van de nieuwe ijssalon. Luciano staat namelijk bekend om de vele bijzondere smaken. “We kunnen eigenlijk overal wel ijs van maken zo hebben we al meer dan 180 smaken. De salon op de Fred is niet zo groot, dus daar komen maar 24 smaken. Wel zal het assortiment regelmatig gewisseld worden”.

Bron: https://indebuurt.nl/denhaag/nieuws/nieuw-in-denhaag/jippie-binnenkort-ook-op-de-fred-ijs-van-luciano~20492/ 

 

Koen van Es wist van niets toen hij naar de uitreiking kwam, maar ging weg met een oorkonde en bloemen. Én het grootste compliment van zijn werkgever dat hij kan bedenken: de titel Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2017.

Parel van het Jaar Koen van Es: ik wist van niets
Zoals ieder jaar was ook deze keer de Parel van het Jaar onder valse voorwendselen meegelokt naar de uitreiking. Ondernemer Luc Blok zat in het complot en wist al dat zijn medewerker er met de titel vandoor zou gaan.

Dat ze bij Luciano’s IJssalon in Wassenaar veel lol maken, is snel duidelijk. En als we ondernemer Luc Blok, zelf ook niet vies van een geintje, moeten geloven heeft Koen van Es een groot aandeel in die lol. ‘Koen is onze entertainer. Dagen dat hij er is, is iedereen net wat vrolijker.’

Daarmee is Van Es de terechte winnaar van de titel Parel van het Jaar 2017 in de Koffie Top 100. ‘Ik wil het iedereen naar de zin maken.’

Koen van Es, van Luciano’s IJssalon in Wassenaar is de Parel van de Koffie Top 100 2017. ‘Hij beschikt over een ongelooflijke kracht het iedereen naar de zin te maken. Collega’s én gasten.’

DIJ003610 03 e1506113107866 272x182

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse

Luciano’s IJssalon heeft acht filialen en Meesterijsbereider Luc Blok zwaait hier de scepter. In zijn zaak in Wassenaar is het echter Koen van Es die de show steelt. Dé reden voor Blok om z’n medewerker te nomineren voor Parel van het Jaar.

‘Koen heeft een ongelofelijke kracht om het iedereen naar de zin te maken, collega’s en gasten. Er zijn zelfs gasten die zijn rooster willen weten zodat ze hun dag kunnen plannen om koffie bij hem te komen drinken.’

In witte buizen achter de machine
‘Koen is degene die aangedrongen heeft om mee te doen aan de Koffie Top 100. Vervolgens heeft hij er enorm veel energie ingestoken hierin een goed resultaat te behalen.’ Dat deed hij onder meer door veel workshops te volgen met zijn collega’s en ook op bepaalde dagen melk te halen bij de plaatselijke boer. Zo konden gasten kiezen uit melk van de supermarkt of verse ongepasteuriseerde melk.

Blok: ‘Ook vatte hij het idee op om, in navolging van onze ijskeuken, achter de koffiecounter in mooie witte buizen te werken. Dit omdat dat een bepaalde klasse uitstraalt. En gasten kunnen gratis water pakken (met de ene dag citroen, dan weer munt of meloen toegevoegd). Drie keer raden wie deze service verzonnen heeft.’ Al met al een meer dan terechte Parel van de Koffie Top 100 2017.

De Parel van het Jaar
De Parel van het Jaar is een prijs die in 2014 in het leven is geroepen om ondernemers de kans te geven een medewerker voor het voetlicht te plaatsen. Wie heeft zich het afgelopen jaar onderscheiden? Wie is onmisbaar voor het bedrijf en verdient een pluim in de vorm van de titel Parel van het Jaar? Uit de inzendingen kiest de redactie de beste, leukste of mooiste motivatie.

Bron: http://www.missethoreca.nl

Deze ontdekkingsblog over en door Italie deed een ijstest. Uiteindelijk hebben ruim vijfhonderd Ciao tutti-lezers afgelopen weken Italiaans ijs geproefd en beoordeeld. IJssalon Luciano kwam daar als 1e uit de bus. lees meer....

Klokslag 11 uur 's morgens: de deuren van ijssalon Luciano's in Wassenaar zijn een paar seconden open, maar de zaak is al volledig gevuld met tientallen verhitte hoofden, klaar om een ijsje te bestellen. „We kunnen het amper bijbenen”, zegt Luc Blok, meesterijsbereider en eigenaar van inmiddels acht Luciano's verspreid door het land. Zijn ambachtelijke ijs maakt hij in de ijssalon in Wassenaar, een plek waar ook onze prinsesjes regelmatig een ijsje komen eten. lees meer...

Bij de Nederlandse ijssalons vind jij de komende dagen op de meest smakelijke manier verkoeling. Ook bij IJssalon Luciano

Met een koningin en drie prinsesjes als vaste klant moét het ijs van Luciano wel uitmuntend zijn. Eigenaar Luc Blok draagt de titel 'SVH Meesterijsbereider' en dat belooft veel goeds: niet voor niets werd deze salon al twee maal uitgeroepen tot beste van het land. Proef hier net als Máxima van honing-vijgenijs, romige bolletjes met hazelnoot smaak (gemaakt van de lekkerste noten uit Piemonte), of een fruitige variant met Hollandse aardbeien. Luciano heeft inmiddels meer vestigingen: proeven van hun ijskoude traktaties kan ook in Utrecht, Overveen, Ypenburg, Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer.
Ijssalon Luciano, Van Hogendorpstraat 53, Wassenaar

Bron: Vogue.nl

Nederland staat op z'n kop. Dit keer niet met een code rood of code oranje, maar, heel verrassend, met het 'Nationaal Hitteplan'. Sayyy whaaaat? Er kwam zelfs een push bericht over binnen op m'n telefoon. Het moet echt niet gekker worden hoor. Maak je gewoon niet te druk, doe een fladderjurkje aan, drink wat extra water en! haal een ijsje bij Luciano. Want boven de 25 graden mag je elke dag een extra bolletje ijs toch? Denk maar gewoon dat je het met al die hitte gelijk weer weg zweet (of niet, maar dat geeft niet, want het is veeeel te lekker om nee te zeggen!)

Vrijdag was ik even bij Luciano voor niet 1, niet 2, maar 3 bolletjes. Beetje overdreven misschien, maar als je de ijstoonbank ziet snap je mijn probleem. Keuzestress. En dat ik dan 3 in plaats van 1 overheerlijke smaakjes mag kiezen maakt het allemaal alweer een stuk makkelijker! lees meer...

ijsspatel 2015 2e prijs

Door: Anouk Mentink en Malou Seijdel - www.ad.nl

Vaarwel winter, het is tijd voor ijs
Lianne (11) en Sophie (9) uit Eindhoven zijn met hun ouders op stap in Den Haag en genieten van een coupe bij Gelateria Riva. © Guus Schoonewille.
De echte liefhebber heeft het allang gezien: de vitrines van de ijssalons zijn gepoetst. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Nog even en het is weer tijd voor ijs. 'Het is wachten op de juiste dag.'

Een vrouw kijkt nieuwsgierig door de open deuren van de Spijssalon in de Haagse Weimarstraat. Een koordje voor de ingang weerhoudt haar om naar binnen te gaan. Nog even geduld, tot 1 maart om precies te zijn, dan wil eigenaar Kristian van Wezel (47) zijn vijfde seizoen 'in principe' openen. ,,In principe, want het weer moet goed zijn. Onder de tien graden eten de mensen geen ijs. Het is wachten op de juiste dag.''

Proeven

Dat geldt ook voor Marinello aan de Lange Poten. ,,We wachten op de eerste mooie dag," zegt Cristiano Antoniazzi. Na een lange vakantie in Italië is hij begonnen aan de herinrichting van zijn ijssalon. Ook voor Van Wezel is achterover leunen er niet bij: schoonmaken, schikken én proeven. ,,Vorige maand was ik voor inspiratie op de ijsbeurs in het Italiaanse Rimini,'' vertelt hij in de keuken van zijn ijssalon. ,,De ideeën die ik heb opgedaan probeer ik volgende week uit. Natuurlijke smaken moeten het worden, zoals pure chocolade met een beetje zout. Eigenlijk kun je van alles wel ijs maken, maar of het klopt is de vraag. Haringijs klinkt wel bijzonder, maar lekker is het niet.''
Vriezer

Dodenfeest

,,Nu zijn dat nog standaardsmaken zoals vanille en aardbei,'' vertelt Giulio Dal Zotto, zittend op een van de leren banken in zijn nieuwe zaak. ,,Maar daar komt binnenkort verandering in. Denk bijvoorbeeld aan tequila-ijs tijdens het Mexicaanse dodenfeest of een koningscoupe voor Koningsdag.''

Blij

Luc Blok, eigenaar van ijssalon Lucinano's in Wassenaar (twee keer uitgeroepen tot beste ijszaak van het land) vindt ijs maken het mooiste dat er is. ,,Iemand blij maken met iets kleins: het kan echt. De keren dat ik een chagrijnig gezicht in de zaak heb gezien, zijn op de vingers van één hand te tellen."

Zo eet Giulio Dal Zotta van Gelateria Riva graag ijs: verschillende smaken in een coupe scheppen en als het smelt alles door elkaar roeren. © Guus Schoonewille.
Bloemkool is leuk, maar chocolade altijd goed
Een bolletje cheese-cake, smurfenijs met spikkels, een coupe pijnboompit of een Candy Crush; een béétje ijssalon experimenteert met de meest uiteenlopende smaken, vindt meesterijsmaker Luc Blok.
,,We hebben hier altijd twee smaken van de maand. Vaak bijzonder en soms op het eerste gezicht bizar, zoals citroentaart en bloemkool. Binnenkort lanceren we het speculoos-caramelijsje. Klanten vinden het vaak hartstikke leuk om iets nieuws te proberen. En als we merken dat een smaak populair is, dan houden we hem er in."

Drop
Toch lijken de standaard en dus veilige smaken vanille, chocola en aardbei het nog altijd het beste te doen. ,,Zelfs als mensen kiezen voor een bijzondere smaak zoals bijvoorbeeld drop, dan willen ze er toch een bolletje vanille bij,'' bevestigt Giulio Dal Zotto van Gelateria Riva. Ook Pierino Calia van Luciano's in de Theresiastraat ziet de drie klassieke smaken in vrijwel alle ijssalons terug. ,,Bij ons is cookie-cream een hardloper, die smaak wordt vaak besteld." Voor kinderen kan het overigens niet gek genoeg zijn qua smaken. ,,Smurfen- en kauwgomballenijs is bij ons helaas favoriet,'' zegt Kristian van Wezel van de Spijssalon. ,,Helaas, want er zitten veel kleurstoffen in, die ik dit seizoen hoop te vervangen door een algenproduct. Terug naar de basis dus.''

Juni 2014

De zon schijnt, het terras zit vol en de klanten staan in de rij voor aardbei, pistache, mokka en nog twintig smaken ijs. Maar het ogenschijnlijke ondernemersparadijs is vandaag een nachtmerrie voor Luc Blok.

'Hoera! Onze jaarlijkse stroomstoring' twitterde de eigenaar van de gelauwerde ijssalon Luciano's in de Wassenaarse van Hoogendorpstraat donderdagmiddag. Maar daarmee onderschatte Blok de tegenslag. Want exact een etmaal later gaan de lampen boven de koelvitrines weer uit, stoppen de ijsmachines met draaien en kruipen de temperatuurmeters op de koelcellen dreigend omhoog.

Grootste vijand
Warmte, de natuurlijke bondgenoot van iedere ijsverkoper, is nu zijn grootste vijand. 'In de koelcellen ligt 600 liter ijs en is het vier graden boven nul,' zegt Blok. 'Dat moet min twintig zijn. Gisteren heb ik 120 liter ijs zo de vuilnisbak in kunnen kiepen. Als het eenmaal te zacht is geworden, is het ijs onverkoopbaar.'

Hij noemt het een tombola, de haperende elektriciteitstoevoer. 'Je weet dat het weer gaat gebeuren, maar niet wanneer. Vorig jaar was het drie keer bingo.'

De schade en stress zijn vervelend, erger nog vindt Blok de strijd met netwerkbeheerder Liander, die voor de oplossing moet zorgen. 'Ik heb een aansluiting van drie keer 80 Ampère. Het kastje vóór mij is ook drie keer 80. Dat is te weinig, omdat er nog twee winkels en vijf huizen aan vastzitten. Het probleem zit dus buiten mijn zaak. Bij Liander zeggen ze dat ik per internet een aanvraag kan indienen. Maar ik wil geen aanvraag, ik wil een oplossing. Nu!'

Dan floepen de lampen boven de vitrines aan. 'Een uur ditmaal. Nog net op tijd om de zaken in Utrecht, Leiden en Amsterdam te bevoorraden.'

Bron: AD.nl

HAAFTEN – Vandaag zijn, na de prijsuitreiking van de Gouden IJscreatie, de 5 genomineerde ijssalons voor IJssalon Van Het Jaar 2014 bekend gemaakt. In willekeurige volgorde zijn dit:

Van der Poel’s ijs te Hengelo
Huupkens IJs te Weert
Clevers IJssalons te Grubbenvorst
IJs en Spijs te Haps
Luciano’s IJs te Wassenaar

genomineerd-2014Net als vorig jaar, zijn dit jaar de vijf beste deelnemers van zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie verkozen tot genomineerden voor de titel IJssalon van het Jaar 2014.

In maart zullen alle genomineerde bedrijven beoordeeld gaan worden op de toepassing van de hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie binnen hun bedrijf. Op woensdag 26 maart 2014, tijdens de Week van het Ambachtelijk IJs, zal op een nog nader bekend te maken locatie de feestelijke uitreiking plaatsvinden van de IJssalon van het Jaar 2014.

De IJsvak, hét trefpunt in Nederland voor alles op het gebied van ambachtelijk ijs, wordt jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen.

De IJsvak vond dit jaar voor de twintigste keer plaats en de vakwedstrijden beleefden in deze vorm hun achtste editie. Sinds vorig jaar is het IJscentrum zich meer gaan richten op de IJsVak-Wedstrijden en heeft daarom de organisatie van de IJsVak-Beurs overgedragen aan commerciële partijen. Met deze beweging geeft het IJscentrum aan zich vanuit hun neutrale en onafhankelijke positie meer te kunnen concentreren op het verhogen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de IJsVak-Wedstrijden.

2013

OVERVEEN - ''We zijn ontzettend blij dat wij als winnaar uit de bus zijn gekomen! Er spreekt echt waardering uit voor de kleine details waarvan wij vinden dat ze het verschil maken'', reageert een van de eigenaressen. Tanga Hollman van ijszaak Luciano in Overveen op het behalen van de eerste plek. Tanga had vanmorgen haar auto nog niet voor de ijszaak geparkeerd of een enthousiaste buurvrouw klampte haar al aan. ,,Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk!''.

Testrapport

De moderne ijszaak heeft speciale glutenvrije hoorntjes, het ijs is bijzonder lekker en de uitstraling van het personeel verzorgd. Bij binnenkomst is de ’vrouwelijke hand’ in de inrichting duidelijk te zien. Bloemen in vaasjes, cadeaudoosjes met strikken en kleurrijke, handgemaakte schorten. Je voelt je direct welkom. De kleine ijsjes bij een kopje koffie of thee maken de beleving helemaal af. Verschillende klanten kwamen vandaag na het lezen van de ijstest een kijkje nemen bij de ijszaak in Overveen.

Bron: HaarlemsDagblad

2012

WAGENINGEN – Luciano’s IJssalon uit Wassenaar mag zich dit jaar ‘IJssalon van het jaar 2012’ noemen. Na op 7 februari jl. met vier andere ijssalons genomineerd te zijn voor deze titel, kwamen zij op 19 maart als beste ijssalon van 2012 uit de bus.

Bekijk hier alle interviews van Luciano nav de titel De ijssalons die streden om de titel ‘IJssalon van het jaar’ mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de ‘Gouden IJsspatel’ en de ‘Gouden IJscreatie’ tijdens IJsvak op 6 en 7 februari jl. te Utrecht.

De scores hiervan werden bij elkaar opgeteld. De vijf ijssalons met de hoogste score werden vervolgens genomineerd voor IJssalon van het jaar. Tijdens de nominatieperiode, 8 februari tot 15 maart, zijn de genomineerde ijssalons beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hier uit voortkwamen zijn opgeteld bij de eerdere scores, wat geleid heeft tot de uiteindelijke winnaar.

Bekendmaking in IJscentrum in Wageningen

Vandaag, op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, vond op het IJscentrum in Wageningen de bekendmaking plaats. De spanning steeg toen de vijf genomineerden naar voren werden geroepen. Op nummer één eindigden Luc en Angelique Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar. Zij ontvingen uit handen van SVH meester ijsbereider Marcel Janssen uit Nederweert, de winnaar van 2011, de beker van de ‘IJssalon van het jaar 2012’. In totaal hebben 95 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland deel genomen aan de wedstrijden.

Awards

Ijssalon-van-het-jaar-2006 Ijssalon-van-het-jaar-2012 meesterijsberieder ijstop logo

Social Media

facebook twitter you-tube instagram tripadvisor