Skip to main content

Jippie, binnenkort ook op de Fred ijs van Luciano

luciano fred 3 800x500

Winter of zomer, een lekker ijsje van Luciano gaat er bij ons altijd in. Vooral van ijsjes met bijzondere smaken zoals spekkoek en stroopwafel worden wij erg blij! Ben jij ook zo’n grote ijsfan? Dan hebben wij goed nieuws. Binnenkort opent er een Luciano ijssalon aan de Frederik Hendrikstraat.

IJsmeester Pierino Calia is op dit moment al de eigenaar van Luciano aan de Theresiastraat en in maart opent hij zijn tweede vestiging aan de Fred.

IJsmeester
Pierino Calia heeft Italiaanse roots en hij heeft dan ook veel in Italiaanse restaurants gewerkt. “Ik ben in 2010 teruggekomen uit het buitenland. Ik wist toen eigenlijk niet wat ik wilde gaan doen. Weer de horeca in?” Bij toeval bleek de buurman van Pierino Luc Blok te zijn. Hij is de eigenaar van de bekende ijssalon Luciano. “Luc leerde mij ijs maken en uiteindelijk heb ik mijn diploma ijsbereider gehaald. Daarna opende ik mijn eigen Luciano zaak in de Theresiastraat”.

Fred
Pierino was op zoek naar een tweede locatie toen hij gebeld werd door de eigenaar van de Spijssalon. “Hij wilde zijn zaak verkopen en wist dat ik op zoek was”. En zo is het balletje gaan rollen. “Ik wilde eerst niet op de Fred gaan zitten omdat de Spijssalon daar al zat. Maar nu is hij weg, dus is dat geen probleem. Eind van deze maand beginnen we met verbouwen en ik hoop half maart te openen”.

Smaken
Wij kunnen bijna niet wachten tot de opening van de nieuwe ijssalon. Luciano staat namelijk bekend om de vele bijzondere smaken. “We kunnen eigenlijk overal wel ijs van maken zo hebben we al meer dan 180 smaken. De salon op de Fred is niet zo groot, dus daar komen maar 24 smaken. Wel zal het assortiment regelmatig gewisseld worden”.

Bron: https://indebuurt.nl/denhaag/nieuws/nieuw-in-denhaag/jippie-binnenkort-ook-op-de-fred-ijs-van-luciano~20492/