Skip to main content

Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2017: Koen van Es

Koen van Es, van Luciano’s IJssalon in Wassenaar is de Parel van de Koffie Top 100 2017. ‘Hij beschikt over een ongelooflijke kracht het iedereen naar de zin te maken. Collega’s én gasten.’

DIJ003610 03 e1506113107866 272x182

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse

Luciano’s IJssalon heeft acht filialen en Meesterijsbereider Luc Blok zwaait hier de scepter. In zijn zaak in Wassenaar is het echter Koen van Es die de show steelt. Dé reden voor Blok om z’n medewerker te nomineren voor Parel van het Jaar.

‘Koen heeft een ongelofelijke kracht om het iedereen naar de zin te maken, collega’s en gasten. Er zijn zelfs gasten die zijn rooster willen weten zodat ze hun dag kunnen plannen om koffie bij hem te komen drinken.’

In witte buizen achter de machine
‘Koen is degene die aangedrongen heeft om mee te doen aan de Koffie Top 100. Vervolgens heeft hij er enorm veel energie ingestoken hierin een goed resultaat te behalen.’ Dat deed hij onder meer door veel workshops te volgen met zijn collega’s en ook op bepaalde dagen melk te halen bij de plaatselijke boer. Zo konden gasten kiezen uit melk van de supermarkt of verse ongepasteuriseerde melk.

Blok: ‘Ook vatte hij het idee op om, in navolging van onze ijskeuken, achter de koffiecounter in mooie witte buizen te werken. Dit omdat dat een bepaalde klasse uitstraalt. En gasten kunnen gratis water pakken (met de ene dag citroen, dan weer munt of meloen toegevoegd). Drie keer raden wie deze service verzonnen heeft.’ Al met al een meer dan terechte Parel van de Koffie Top 100 2017.

De Parel van het Jaar
De Parel van het Jaar is een prijs die in 2014 in het leven is geroepen om ondernemers de kans te geven een medewerker voor het voetlicht te plaatsen. Wie heeft zich het afgelopen jaar onderscheiden? Wie is onmisbaar voor het bedrijf en verdient een pluim in de vorm van de titel Parel van het Jaar? Uit de inzendingen kiest de redactie de beste, leukste of mooiste motivatie.

Bron: http://www.missethoreca.nl