Skip to main content

Luciano’s IJssalon uit Wassenaar is ‘IJssalon van het jaar 2012’

2012

WAGENINGEN – Luciano’s IJssalon uit Wassenaar mag zich dit jaar ‘IJssalon van het jaar 2012’ noemen. Na op 7 februari jl. met vier andere ijssalons genomineerd te zijn voor deze titel, kwamen zij op 19 maart als beste ijssalon van 2012 uit de bus.

Bekijk hier alle interviews van Luciano nav de titel De ijssalons die streden om de titel ‘IJssalon van het jaar’ mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de ‘Gouden IJsspatel’ en de ‘Gouden IJscreatie’ tijdens IJsvak op 6 en 7 februari jl. te Utrecht.

De scores hiervan werden bij elkaar opgeteld. De vijf ijssalons met de hoogste score werden vervolgens genomineerd voor IJssalon van het jaar. Tijdens de nominatieperiode, 8 februari tot 15 maart, zijn de genomineerde ijssalons beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hier uit voortkwamen zijn opgeteld bij de eerdere scores, wat geleid heeft tot de uiteindelijke winnaar.

Bekendmaking in IJscentrum in Wageningen

Vandaag, op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, vond op het IJscentrum in Wageningen de bekendmaking plaats. De spanning steeg toen de vijf genomineerden naar voren werden geroepen. Op nummer één eindigden Luc en Angelique Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar. Zij ontvingen uit handen van SVH meester ijsbereider Marcel Janssen uit Nederweert, de winnaar van 2011, de beker van de ‘IJssalon van het jaar 2012’. In totaal hebben 95 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland deel genomen aan de wedstrijden.