Skip to main content

Luc Blok, jouw SVH Meesterijsbereider

De titel SVH Meesterijsbereider is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijsbereiden in Nederland. We hebben het hier niet over een commercieel dingetje. SVH Meesterijsbereider word je niet zomaar.

Dragers van deze titel hebben tijdens een meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Maar je wordt ook grondig getoetst op je creativiteit en het naleven van hygiëneregels bij de bereiding, de presentatie in je vitrines en bij het bedienen van je gasten.

Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het gebied van patisserie. Binnen Luciano geef ik hieraan invulling met bijvoorbeeld onze mooie en verrassende ijstaarten.

Deze waardevolle titel heb ik alweer in 2008 in ontvangst mogen nemen. Maar de ontwikkeling van dit vak en ambacht en daarmee ook mijn persoonlijke groei hebben na die tijd zeker niet stilgestaan. In tegendeel, want ik kan me geen mooier ambacht voorstellen dan dat van Meesterijsbereider.